Dit ben ik…

… Of dat was ik. Tweeënhalf jaar geleden op Bali. Slank, zongebruind, onbezorgd. Inmiddels heb ik een heerlijk zachte papperige buik met de nodige tigerstripes, is mijn huid roomwit (maar hé het is winter)… heb ik zelfs rimpels in mijn wallen en die onbezorgdheid van toen is ook verdwenen als sneeuw voor de zon.

Maar toch ben ik gelukkiger dan ooit! Sinds 2 oktober 2019 is Floor(tje) in ons leven. Ja, het leven met zo’n kleintje is hard werken. Slapeloosheid, huilbuien, verstoord liefdesleven, met de kippen op stok, non-stop flesjes afwassen…

En dan ben ik nog niet eens begonnen over het leven na de drempel van de voordeur. Over onze samenleving waarin je continu ongevraagd advies krijgt, waarin je niet meer meetelt als je hardop durft te zeggen dat je liever bij je kind thuis bent dan op je werk presteert, waarin je alle sociale gelegenheden juichend moet aflopen en je drie maanden na je bevalling toch op je oude gewicht zou moeten zitten.

Ik doe dus niet meer mee! Ach ik was toch al nooit van de gebaande paden, dat komt prima uit. Al geeft een kind toch wel een extra dimensie. We zien het wel!

Ik ben Nadi, alias (Na)Dietepiet. In mijn blogs schrijf ik over dagelijkse strubbelingen en de kersjes op de taart! Lees je mee?