Trots en strijdvaardig!

Geschreven als Ambassadeur van Arcadis.

Trots op mijn collega’s! Trots op mijn familieleden! Trots op mijn vrienden en vriendinnen! Want ondanks een select groepje #ikdoenietmeermee probeert de rest van Nederland wel het beste te maken van deze gekke tijd. Hoewel we noodgedwongen thuis werken, vergt zo’n situatie verandering van gedrag en gewoonten en dat is bijzonder lastig. Denk maar eens aan de keren dat je hebt voorgenomen om vaker naar de sportschool te gaan of iedere dag gezond te eten. Neem jij de tijd om een nieuwe gewoonte in te passen?

Zeeën van tijd

Bij mij dreigen de voornemens een stille dood te sterven. Het lijkt alsof ik zeeën van tijd heb sinds we thuis moeten werken. In een eerdere blog schreef ik al over het ontbreken van de stress, die werd veroorzaakt door een veel te strakke agenda met alle werk- en privé ‘verplichtingen’. In de afgelopen maanden is het ons toch gelukt om door de flexibele agenda’s zelf de toiletten en badkamer te verbouwen, is mijn man begonnen bij een nieuwe werkgever en hebben we zelfs gemeend dat we er gezinsuitbreiding bij kunnen hebben. Februari hopen wij onze #Coronababy te verwelkomen, dan krijgen onze zeeën van tijd in ieder geval weer een nuttige invulling.

Nuttige tijdsbesteding

Genoeg over mijzelf, waar ik naar toe wil is het volgende: Verandering (of adaptatie) kost tijd. Het gros van de mensen is inmiddels gewend aan deze Coronasituatie. Met alle sociale beperkingen en flexibele agenda’s kan ik niet de enige zijn die tijd overhoud. Ontzettend fijn natuurlijk, maar misschien kunnen we die overgebleven tijd dan ook deels nuttig gebruiken! Netflix, internet en de supermarkt heb je na 8 maanden extra tijd ook wel een keer gezien, toch? Als wij ons kunnen aanpassen aan deze situatie, laten we dan de tijd gebruiken om Nederland aan te passen aan de grote uitdagingen, zoals de energietransitie en klimaatadaptatie.

Tijd voor toekomstig Nederland!

Mijn collega’s en ik werken dag in dag uit aan het verbeteren van de kwaliteit van onze leefomgeving. Hoe? Beperkt vliegverkeer, beperkte autokilometers en minder uitjes dragen al bij aan een beperking van de CO2 uitstoot en daarmee aan de doelen die in het klimaatakkoord zijn vastgelegd. Iedereen die zich aan de coronamaatregelen houdt, draagt dus bij aan het halen van deze doelstellingen, maar we kunnen nog veel meer doen!

Ik roep je op om die extra uurtjes in de week te besteden aan het mooier, beter en duurzamer maken van Nederland. Schep die tegel uit je tuin, denk na over isolatie van je woning of koop een elektrische fiets. Deze tijd vraagt om bewustwording en bezinning. Dus gebruik die tijd, leef bewust en blijf gezond, nu en in toekomstig Nederland!

Laat een reactie achter