Keuzes….

Geschreven als Ambassadeur van Arcadis

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. Keuzes maken vind ik het moeilijkste ter wereld. Al eerder schreef ik over de vrijheid die ik binnen Arcadis ervaar om mijn eigen pad te bewandelen. Geen hokje of richting waarin je door hogerhand wordt geduwd, omdat dit wellicht de groeiambities van het bedrijf ten goede zou komen. Je bent daar vooral zelf bij. Van meet af aan heb ik mezelf binnen stedelijk water kunnen ontwikkelen op de manier waar ik gelukkig van word. Keerzijde van deze vrijheid is dat je je soms verloren kan voelen als je ALLES leuk blijft vinden. Want wie ben je als ‘generalist’ tussen de diehard specialisten.

Verstand komt met de jaren

In de vier jaren, de tijd vliegt, die ik nu bij Arcadis werkzaam ben, is het voor mij eindelijk duidelijk geworden wat ik echt wil en welke richting ik daarmee op moet gaan. Daarom kies ik om over te stappen naar een andere adviesgroep binnen Arcadis. Collega’s en vrienden om mij heen vinden dat ik die keuze al jaren geleden had kunnen maken, maar voor mij is het nu het juiste moment. Mogelijk heeft mijn keuze te maken met het bereiken van de 30 jaar. Zou het dan toch waar zijn dat “verstand met de jaren” komt?

Core business

Hoewel ik nog steeds ontzettend enthousiast word van alles dat met klimaatbestendigheid te maken heeft ben ik stiekem al zeker 3,75 jaar van mijn tijd binnen Arcadis bezig met contractvoorbereiding, aanbestedingen en contractbegeleiding van allerlei projecten. Ook de drie jaren bij mijn vorige werkgever was contractvoorbereiding mijn voornaamste bezigheid. Dus ja.. vrienden en collega’s jullie hebben gelijk, over die keuze heb ik wel errug lang gedaan.

Vreemde eend

In principe hoef ik niet te kiezen voor een andere adviesgroep om mijn werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Ik heb dit immers 3,75 jaar niet anders gedaan. Waarom ik nu wel de keuze maak wordt ingegeven door mijn ambities. Mijn corebusiness is de contractvoorbereiding van UAV-GC contracten van voornamelijk niet stedelijk water gerelateerde projecten en de aanbesteding van verschillende contracten, dit maakt mij een “vreemde eend” binnen stedelijk water. Niet direct een probleem, omdat ik mij met mijn collega’s verbonden voel op andere vlakken dan inhoud.

Contracten for life

Tot dusver word ik gevonden binnen het contractennetwerk en werk ik aan grote projecten vaak samen met een senior contractadviseur, waarbij diegene de echt ingewikkelde zaken op zich neemt. Nu na 7 jaar ervaring ben ik eraan toe om ook zelfstandig voor deze hete vuren te staan. En daarbij wil ik zelf de leuke projecten vinden in plaats van gevonden worden als hier vraag naar is. Ik meen hiervoor een adviesgroep nodig te hebben waarin contractmanagement corebusiness is en waarin senioriteit op dit vakgebied belegd is. Toevallig bestaat die afdeling binnen Arcadis en is daar nog een plekje vrij voor een medior adviseur.

In het diepe?

DUS… per 1 september wordt inhoudelijk stedelijk water officieel beperkt tot mijn eigen huis- en tuinpraktijken en stap ik over naar de adviesgroep Contractmanagement, die onder de divisie Infra valt. Verandert dit iets aan mijn werkzaamheden? Dat verwacht ik niet, maar het verandert wel mijn groeipad en mijn focus. En die focus ergens in aanbrengen lijkt mij toch wel erg fijn als jonge moeder met een chaotisch leven!

Laat een reactie achter